sobota 26. října 2013

Montessori třísložkové karty s texty

Ze stránek http://www.jine-knihy.cz/kniha/montessori-trislozkove-karty-s-texty-i si můžete stáhnout třísložkové Montessori karty na téma BUDOVY, HLAVNÍ MĚSTA a PŘÍRODA.

Na kartách jsou nejen obrázky, ale i texty pro děti, které se učí psát. Věty jsou napsány velkými tiskacími písmeny a jsou vhodné pro děti, které se učí číst genetickou metodou. Slova a věty jsou voleny tak, aby jim i malé děti rozuměly.

Jak s kartami pracovat?
Třísložkové karty vystříhejte. Použít se dají různými způsoby. Nejmenší děti mohou pouze pojmenovat to, co vidí na obrázcích - rozšiřují si tak slovní zásobu. Vždy ukazujeme jenom omezený počet karet (3-5).

Přiřazování obrázků, slov
Děti hledají dva stejné obrázky, i předškolní děti hledají dvě stejná slova. Rozvíjí se u nich zraková představivost - nejprve vnímají písmena jako obrázky, pak už dokáží rozlišit písmena nebo dokonce slova přečíst

Čtení
Děti, které už umí číst, mohou využít i čtecí karty. Přečtou si text a doplní správné slovo. Pak k němu přiřadí obrázek. Nejen, že si trénují čtení, ale i porozumění - dozví se nové informace a rozšíří si slovní zásobu.

Jaké obrázky na kartách najdete?
Třísložkové karty BUDOVY obsahují tyto pojmy:
 - škola, divadlo, vila, mrakodrap, továrna, zámek, chalupa, hrad, katedrála

Třísložkové karty HLAVNÍ MĚSTA obsahují tyto pojmy:
 - Praha, Bratislava, Vídeň, Berlín, Paříž, Londýn, Řím, Athény, Moskva

Třísložkové karty PŘÍRODA obsahují tyto pojmy:
 - hory, skály, jezero, řeka, moře, pláž, poušť, džungle, louka

Celý soubor 20-ti stran si můžete stáhnout za 35 Kč.

Zdroj: http://www.jine-knihy.cz/kniha/montessori-trislozkove-karty-s-texty-i

Žádné komentáře:

Okomentovat